Gekwalificeerde Medische Pedicure/Gespecialiseerde Voetverzorging, Verzorging aan huis, SPA-Pedicure, Voetreflexologie, Kinderen, Berlaar

Kapoenenpedicure

De belangrijkste oorzaak van voetklachten bij kinderen is eigenlijk dat er te weinig aandacht is voor de voeten. Ouders zijn zich er altijd goed van bewust dat de tanden goed gepoetst moeten worden en dat de haren gewassen en gekamd moeten zijn. Maar naar voeten wordt nauwelijks omgekeken.

Ingegroeide teennagels bijvoorbeeld vormen een groot probleem. Nagels worden vaak te laat geknipt als ze al veel te lang zijn, waardoor ze enorm in de verdrukking komen en als ze geknipt worden, worden ze nogal eens te kort afgeknipt. Met als resultaat dat ze in de teen groeien. Dit kan behoorlijk gaan ontsteken, waardoor het plezier in het lopen, rennen en rondhuppelen geheel verdwijnt.

Ook voetwratjes komen nogal eens voor omdat kinderen vaak in openbare ruimtes douchen en omkleden zoals op school na gymles of met hockey of voetbal. Vooral kinderen kunnen veel last hebben van wratten. Over het algemeen trekken deze vanzelf weer weg, maar als het kind hier veel last van heeft, kan een pedicure of huisarts helpen.

Heeft je kind last van voetklachten? Welkom bij Sofie's Pedipunt! Hier kunnen de klachten pijnloos behandeld worden.

Voetreflexologie bij kinderen en tieners:

Voetreflexologie bij kinderen

 

Voetreflexologie werkt voor kinderen zeer ondersteunend en gaat bij hen meestal diep en snel zodat vaak enkele behandelingen al voldoende zijn.

We leven in een snelle, veel biedende maatschappij. Van veel kinderen en tieners wordt er wel eens te veel geëist of zij denken zelf dat ze het niet goed genoeg doen.

Dit brengt spanningen met zich mee en uit zich in moeilijk of vervelend gedrag. Ouders zijn meestal de eerste die merken dat hun kind niet lekker in hun vel zit. Veel ouders zijn dan ook op zoek naar natuurlijke behandelmethodes die hun kind kunnen helpen. Daarom nu een mooi (preventief) handvat voor ouders.

Voetreflexologie is een effectieve manier om ontspanning te bieden voor je kind. De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Door specifiek aan die plaatsen van het lichaam te werken waar de spanning zich opbouwt, zorg je voor gerichte ontspanning.
Een andere mooie bijkomstigheid is dat deze manier van ontspanning de band tussen ouder en kind vergroot. Twee vliegen in één klap.

Gevoelige kinderen.
Een voetreflexbehandeling is zeer effectief voor gevoelige kinderen. Het helpt ze beter te aarden waardoor ze evenwichtiger kunnen opgroeien. Vaak worden ze minder stressgevoelig en kunnen daardoor ook rustiger slapen.

Door gerichte liefdevolle aanraking is voetreflexologie een goede ontspanningsmethode voor deze kinderen. Ze worden hierdoor ook bewuster van lichaam en geest. Door de aanraking en de intentie die er tijdens de behandeling zal zijn ervaren de kinderen een vorm van respect en vertrouwen.

- Voetreflexologie versterkt hen
- Maakt minder kwetsbaar
- Fysieke en psychische weerstand worden ondersteund
- Verbetert het slaapgedrag
- Bevordert de concentratie 

Voetreflexologie bij tieners

Tevens kunnen ook tieners veel baat hebben bij een sessie voetreflexologie.
Door snelle veranderingen in de hormoonhuishouding kan er tijdelijk meer stressgevoeligheid ontstaan wat vaak met lichamelijke klachten gepaard zal gaan.
Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, huidproblemen, algehele onrust en onzekerheid.
Voetreflexologie is een natuurlijke vorm van genezen die zeer goed werkt bij tieners.

Wat kan voetreflexologie doen?
Het is een veilige, prettige ervaring, werkt preventief en ontspannend.
Helpt bij klachten zoals:
- angsten
- slechte spijsvertering
- concentratieproblemen
- faalangst/onzekerheid
- hoofdpijn
- onrust
- slecht slapen
-...

Door het masseren van de zones op de voeten wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd.
Door de stimulatie verwijder je afval en gifstoffen en zo activeer je ook het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest.

De sessie voetreflexologie ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen in het lichaam en brengt zo het lichaam in balans. Er vindt verlichting van stress en spanning plaats en blokkades in het lichaam worden opgeheven.

Voetreflexologie geeft op deze manier het lichaam de kans zichzelf te herstellen.
Het kan ook preventief worden gebruikt om klachten te voorkomen.