Gekwalificeerde Medische Pedicure/Gespecialiseerde Voetverzorging, Verzorging aan huis, SPA-Pedicure, Voetreflexologie, Kinderen, Berlaar

Voor je lichaam zorgen, is een investering, maar je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is!
Een voetreflex is daarbij een 'ideale' investering! Bovendien geniet je tijdens een sessie voetreflexologie ook van de warme kracht van magnesium tijdens een voetpakking.

Wat is 'Voetreflexologie'?

Voetreflexologie is een unieke techniek waarbij de reflexzones op de voeten met de duim en de vingers worden bewerkt. Onze voeten zijn als het ware een spiegel van ons hele lichaam. Als voetreflexoloog gaan we ervan uit dat er op onze voeten reflexpunten zijn die corresponderen met onze klieren, organen en andere delen van ons lichaam. 
Deze therapie zorgt voor:

-Verlichting van spanning en stress:
Zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten en de ander van maag- en darmproblemen, anorexia, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn etc., om maar enkele van de talloze lichaamsreacties te noemen. Spanning werkt vaak als een knellende band waarmee het lichaam wordt afgesnoerd met ernstige gevolgen. 

- Verbetering van doorbloeding + opheffen blokkades in het zenuwstelsel:
Om ervoor te zorgen dat het lichaam in balans blijft, is het van het grootste belang dat de doorbloeding en de innervatie van ieder orgaan en iedere klier optimaal is. Natuurlijk dragen organen en klieren bij aan het algehele welzijn van het lichaam. Elk levert zijn eigen bijdrage, zodat het organisme efficiënt en perfect blijft werken, maar ze krijgen allemaal hun instructies van het meest ingewikkelde van alle stelsels, het zenuwstelsel. Deze draadvormige structuren, die bestaan uit bundels zenuwvezels, geleiden prikkels tussen een gedeelte van het centrale zenuwstelsel en andere delen van het lichaam. Ze vormen de ‘bedrading’ van het lichaam. En zoals bij iedere ingewikkelde bedrading kan kortsluiting problemen betekenen. Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door druk op een belangrijke zenuwvlecht of zelfs op één enkele zenuw, die een belangrijk orgaan innerveert. Naarmate er ontspanning optreedt, neemt de druk op de zenuwen en vaten af, waardoor de doorbloeding verbetert en dus ook de toevoer van zuurstofrijke voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam.

- Het terug in evenwicht brengen van het lichaam: 
Door middel van reflexzonetherapie kunnen overactieve klieren en organen teruggebracht worden naar normaal. Omgekeerd kunnen onderactieve klieren en organen weer op peil worden gebracht. Het is belangrijk hier op te merken dat normaliseren door middel van deze therapie nooit betekent van het ene uiterste in het andere uiterste brengen. Met andere woorden, als homeostase of de normale toestand eenmaal is bereikt, dan kan dit evenwicht niet worden verstoord door een gebied te veel te bewerken. Overbewerking kan leiden tot een aantal reacties van ondergeschikt belang, zoals diarree of misschien een neusverkoudheid, met wat vochtige afscheiding (een loopneus). Reacties als deze betekenen echter, dat het lichaam bezig is zich te ontdoen van toxische stoffen.

Hoe gaan we te werk?

WERKWIJZE

Met lichte of harde druk wordt er gewerkt op reflexzones op de voeten. Tussendoor gebruiken we veel ontspanningstechnieken. Tijdens en na de behandeling zal het lichaam zich ontspannen, de bloedsomloop verbetert, en komt het lichaam terug in evenwicht. Vaak verdwijnen pijnen al tijdens de sessie. We bewerken niet alleen de reflexen met betrekking van de aangedane zone, maar ook de reflexzones die mede de oorzaak zouden kunnen zijn van de klachten.

Met voetreflexologie kun je meer dan je denkt!

VOORDELEN

Reflexzone-massage is een volkomen veilige ontspanningstherapie, met als doel de lichaamsfuncties te normaliseren. Het is een aangewezen hulpmiddel bij:
- spanningshoofdpijnen
- stress
- burn-out
- depressiviteit
- ademhalingsproblemen
- sinusitis
- hormonale klachten
- spijsverteringsproblemen
- slapeloosheid
- rug- en nekklachten
- zenuwpijnen
- menopauze en menstruatieklachten
- zwangerschapsklachten
- mobiliteitsklachten
- energietekort of oververmoeidheid
- fybromyalgie